16:00

Stureby SK

Referat

Referat: Tungelsta IF - Stureby SK

Skön söndag och riktigt fint fotbollsväder. Samling 15:00 nere i Tunglesta med truppen som verkligen skrapats ihop för dagen. Tyvärr många sjuka och skadade stackare i truppen för stunden :-(

Vi vet att vi åtminstone enl tabellen är ett starkare lag och pratar innan match om att försöka hålla en hög press även om vi är bortalaget. matchen inleds så också och vi skapar snabbt ett par farlighet utan att ha den riktiga skärpan i avsluten. Men i den 7:e minuten så kommer Julia D fri på mitten efter ett fint avancemang solo och kan klippa till i bra läge. 1-0 är ett faktum.

Nu skulle man kunna tro att det skulle lossna i spelet ordentligt. Men det är den precisa motsatsen.. spelet blir lite krampaktigt med får många touch på bollen och inte den farten vi önskade. Och i den svalare höstluften så är det även flera som får problem med luftrören och andningen, så det blir en del täta byten i inlednignen.

Vi skapar många många lägen under första halvlek. Antingen är vi lite för långsamma och hinner dra på oss markeringar, eller så skjuter vi utanför. Fokuset och snacket är tyvärr långt ifrån topp.

I halvlek så blir det surr om vad vi behöver ändra och alla är helt eniga, tempot och snacket måste upp!!
Andra halvlek börjar klart bättre och vi får ett klart bättre flyt i passningarna. Och i 56:e minuten så kan Elsa hänga in 2-0 efter en jättefin framspelning från Veronica. Och vi tar över matcen mer och mer. I 68:e tråcklar sig Julia B fram och kommer till ett fint avslut. Tyvärr inte mål, men på returen så kan Jenny pricka in 3-0.

Bara några minuter senare i den 74:e minuten så får vi en ovanlig straff, det har vi inte fått många med oss denna säsong. Men nu var det en solklar hands som domaren inte kunde släppa. Elsa (kapten för dagen) kliver fram till straffpunkten för att ta hand om den. Ett stenhårt skott på målvakts vänstra sida i bra höjd och 4-0 är ett faktum.

Bara fem minuter senare i den 79:e minuten så blir Jenny upphakad bakifrån och fälld i straffområdet, och vi får ytterligare en straff. Denna läggs av Jenny själv som kallt rullar in den vid högra stolproten.

Vi har ett par hyffsade chanser till i slutet av matchen, bland annat ett långskott från Irma som målvakt lyckas hoppa upp och fånga vid krysset.

Men riktigt bra kämpat trots omständigheterna alla. 3 viktiga poäng plockades med hem till Stureby och den täta slutstriden i serien :-)